kolmapäev, 18. september 2013

EMS KMÜ seminar „Eksamid. Tasemetöö. Ainekava.“


Head matemaatikaõpetajad!

 EMS Koolimatemaatika Ühendus korraldab seminari
 „Eksamid. Tasemetöö. Ainekava.“
 Tallinna Reaalkoolis reedel, 11.oktoobril 2013 kell 13.00 – 18.00 ja
Tartus Hugo Treffneri Gümnaasiumis laupäeval, 12.oktoobril 2013 kell 11.00 – 16.00.

Räägime põhikooli lõpueksamist, riigieksamist ja kevadel toimunud katsetööst. Tutvume laia matemaatika 14.kursusega materjalidega ja räägime ainekava edasisest arengust.
Esinejateks Deivi Taal (SA Innove), Hele Kiisel (HTG) ja võimalusel Ain Tõnisson (HM).
Seminar hind on 16 eurot (koos lõunasöögiga).

Registreeruda saab 2.oktoobrini järgmisel siin.
Arvetega saatmisega tegeldakse alates 7.oktoobrist.

NB! Tallinna arved saadetakse välja seminari toimumise päeval.

1 kommentaar:

  1. Minu poolt korraldajatele - EMS KMÜ - väga halb tagasiside. Pool Eestit tuleb kokku, palju tunde jäetakse pidamata, tehakse kulutusi transpordile ja osavõtutasule ning vastu saadase selline äärmiselt mõttetu üritus.

    Tõesti, pole vaja tulla kokku, et kanda ette ja kuulata täpselt sama infot eksamite ja katsetööde statistikast, mida on võimalik lugeda Innove lehelt. Samas, keda huvitabki näiteks eriti, kas 1 või 2 protsenti oli poiste või tüdrukute või eesti koolide tulemus võrreldes vene koolidega kõrgem.

    Viimseni kõik ettekanded olid mõttetud ja igavad. Tore, et ministeeriumi esindaja oli kohal ja talle esitati küsimusi, aga see aeg olekski pidanud olema pikem. Samas nägime, et peaaegu igale küsimuse tuli vastuseks “ei tea”, “ei oska öelda”. Kas siis oli õige aeg sellise nn seminari korraldamiseks, kui kellelgi midagi öelda pole.

    Ei ole naljakas, kui näidatakse rumalate õpilaste lahendusi, neid näeme niikuinii iga päev. Ei ole meeldiv, kui õpetajatesse suhtutakse soovitustega õpetada oma õpilastele taskuarvutit kasutama, võrrandisüsteeme lahendama jms. Katsetöö ettekandelt oleks oodanud hoopis midagi muud: miks valiti sellised ülesanded, millist taset sellised ülesanded kontrollivad, millist taset oodatakse (laia matem ülesanded olid ju suures osas kitsa matem tase), äkki mingit arutelu ülesannete teemal vms. See, milliseid vigu õpilased teevad, pole mitte kellelegi üllatuseks. Igava ettekande slaidid oleks võinud kuskile üles panna ja kes tahab, see loeb.

    Lõpusõnavõtust ei saanud algul aru, tundus mingi keerutamisena. Lõpuks hakkasin taipama, et KMÜ on see hea, kes võitleb, aga näe, ikka tehakse midagi muud.

    Kui on koos suur saalitäis inimesi, siis soovitaksin mõelda, mis on see, mille jaoks tasub teisest Eesti otsast kohale tulla. Seminar oli nagu halva tunni näide.

    VastaKustuta